مواد
لازم برای 4 نفر :
گوشت
مرغ بی استخوان ( ران یا سینه ) ------------------- 500 گرم
پیاز
----------------------------------------------------------- 2 عدد
متوسط
سیر
---------------------------------------------------------- 1 حبه
سماق –
نمک و فلفل ---------------------------------------- به مقدار
لازم
گوجه
فرنگی -------------------------------------------------- دو عدد
متوسط
برگ
نعناع تازه ------------------------------------------------ 7-8
عدد
فلفل
سبز قلمی --------------------------------------------- 2-3 عدد
آبلیمو
--------------------------------------------------------- نصف
استکان
ماست
معمولی ----------------------------------------------- 2 قاشق غذا
خوری
زعفران
دم کرده ----------------------------------------------- 1 قاشق غذا
خوری
روغن
---------------------------------------------------------- به مقدار لازم
طرز
تهیه :
گوشت
مرغ را به قطعات یک اندازه برش بزنید . دقت کنید برش ها خلاف جهت بافت گوشت مرغ
باشد .تکه های برش خورده را با آب سرد کمی بشوئید و کنار بگذارید تا خشک شود
.
دو عدد
پیاز ، سیر ، یک عدد گوجه فرنگی و برگ های نعناع را ساطوری خرد کنید و همراه سماق ،
نمک و فلفل، ماست ، زعفران دم کرده و آبلیمو خوب مخلوط کنید و داخل یک کیسه
فریزر بریزید . تکه های مرغ را داخل کیسه بریزید و خوب تکان دهید تا تکه های مرغ
کاملا با مواد مخلوط شوند . بهتر است کسیه رو روی تخته کار بگذارید و با وردنه چند
بار روی آن بکشید تا پشت و روی تکه های مرغ کاملا به مواد آغشته شود
.
لازم
است به مدت 2 ساعت مواد در یخچال استراحت کنند . در این مدت چند بار کیسه را تکان
دهید تا مواد در کیسه ته نشین نشوند .
بعد از
دو ساعت تکه های مرغ را از سایر مواد جدا کنید ، بقیه مواد را دور بریزید و تکه های
مرغ را بدون اینکه شستشو دهید ، پاک کنید تا خرده های پیاز یا ... به آنها نچسبیده
باشد . و مقداری سماق روی آنها بپاشید تا هنگام سرخ شدن روغن کمتری به خود جذب کنند
.
در یک
تابه مقداری روغن مخصوص سرخ کردن بریزید و صبر کنید تا روغن کاملا داغ شود ، با یک
نمک پاش مقدار خیلی کم نمک داخل روغن بریزید تا روغن در اثر حرارت به بیرون نپاشد ،
تکه های مرغ را داخل تابه بچینید ، و با حرارت بسیار ملایم پشت و روی مرغ هارا
کاملا سرخ کنید . یک عدد گوجه با قیمانده را حلقه حلقه کنید ، و همراه فلفل سبز ها
روی مرغ ها بچینید ، یک استکان آب جوش به تابه اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا
با حرارت ملایم و درب بسته ، به مدت 20 دقیقه مواد کاملا مغزپخت شوند
.
بعد از
این مدت ، جوجه تابه ای آماده را در ظرف مورد نظر سرو کنید .