woooow

آموزش آشپزی,طرز تهیه ی انواع غذا و شیرینی,عکسهای جدید,مد و زیبایی,خبرهای جدید

woooow

آموزش آشپزی,طرز تهیه ی انواع غذا و شیرینی,عکسهای جدید,مد و زیبایی,خبرهای جدید

آشنایی خواص مرزه

مرزه از خانواده نعنا به شمار می‌رود و بومی مدیترانه شرقی و جنوب غربی آسیاست.

مرزه از سبزی‌جاتی است که دارای طعم تندی بوده و در تهیه برخی غذاها و ترشی‌جات و نیز در صنعت داروسازی از آن استفاده می‌شود.

این گیاه، بوته کوچکی است با ساقه منشعب و ارتفاع آن حدود ۲۰- ۱۵ سانتی‌متر است.

برگهای آن باریک دراز، نوک تیز، نرم و پوشیده از تارهای کوتاه است که به همین سبب به رنگ سبز مات یا مایل به خاکستری جلوه می‌کند و گل‌های این گیاه به رنگ‌های قرمز و سفید هستند.

خواص دارویی و موارد مصرف:

  • سرشاخه گلدار آن اثر نیرو دهنده و تقویت کننده برای بدن دارد.
  • تسهیل کننده عمل هضم است.
  • مقوی معده است.
  • مدر، بادشکن و به طور خفیف اثر قابض، رفع اسهال و ضد انگل دارد.
  • در درمان دردهای عصبی و نرمی استخوان تاثیر دارد.
  • دم‌کرده آن در رفع گرفتگی معده و روده موثر است.
  • حمام (بخور) جوشانده برگ‌های گیاه مرزه برای بهبود دردهای روماتیسمی موثر است.
  • دم‌کرده آن دارای اثرات ضدسرفه و خلط آور است.
  • اثرات ضدانعقادی خون دارد.
  • مصرف آن برای کاهش وزن توصیه می‌شود.

مرزه

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد